Fællestræning

Fællestræningen er De Små Klingers vigtigste aktivitet. Det er her vi dyrker vores fælles passion – cykling. Vi har fællestræning på raceren, mountainbike samt spinninghold i vinterhalvåret. 

Når vi træner, inddeler vi os i hold, efter hvilket niveau vi er på. På denne måde, får vi dannet nogle homogene grupper, hvilket giver den bedste tur. På hvert hold vælges en kaptajn, som udstikker ruten og sørger for at alle mand kommer sikkert med rundt på turen. Vi sætter sikkerheden højt.

Billede-til-Faellestraening-3
Fællestræning på racercyklen
357100347_10226392881266211_8836558343650399481_n
Fællestræning på Mountainbike

Landevej/Racer

Landevejssæsonen varer officielt fra sæsonopstart medio marts, til udgangen af september. Der er dog enkelte ryttere som også kører i vinterhalvåret. Vi har to ugentlige træninger som er som følger:

Træningstider (se opslag på Facebook):

  • Søndage kl. 09.30
  • Onsdage kl. 18.00

Mødested: Alpi Hallerne, Lind

Holdinddeling
Vi deler os i 2-3 hold, alt efter deltagerantal og styrke.

Hold 1:
Kører mellem 60 og 90 km. onsdag aften og ml. 80-120 km. om søndagen. Tempoet ligger på ca. 32 – 35 km/t. Holdet kører ofte med indlagte intervaller, f.eks. skiltespurter, holdløb, enkeltstarter, jagter osv. 

Hold 2:
Kører mellem 50 og 60 km om onsdagen og 60 – 80 om søndagen med 28-32 km/t. Undervejs vil der typisk være indlagte byskiltespurter. 

Hold 3:
Kører mellem 30 og 50 km om onsdagen og 50 – 70 om søndagen med 25-28 km/t. På dette hold vil der også være skiltespurter, og det er et hold hvor mange starter som nybegyndere ind til den rette styrke findes.

På de enkelte hold vælges en kaptajn, som varetager følgende opgaver:

  • Udstikker ruten, og melder i god tid når der skal drejes højre, venstre osv. 
  • Sørger for, at alle kommer med rundt på ruten, og drager omsorg for, at alle har en god tur, og ingen bliver sat af undervejs.
  • Iværksætter bakke- og skilte-spurter, samt evt. øvrig intervaltræning.

Mountainbike - Fælles

Mountainbike er meget populært. Det er en motionsform, der giver lidt mere intervaltræning og styrker teknikken. Tidligere var der kun en beskeden gruppe af klubbens medlemmer som kørte MTB om vinteren, men nu køres der MTB hele året.

Træningstider hele året (se opslag på Facebook):

Onsdag kl. 18.00 – 20.00 – Vi starter ved Knudmosebjerget (parkeringspladsen)

Fredag kl. 16.00 – 1800 – Vi starter normalt ved Bike-Pit

Søndag kl. 09.30 – ca. 12.00 – se opslag på Facebook

Vi kører ca. 20 – 40 km. hver gang, og vi inddeler os i hold alt efter deltagerantal og styrke. 

Der er plads til alle – niveau sættes altid efter laveste fællesnævner !

Mountainbike - Kun for damer

Vi oplever stor tilgang af damer der gerne vil køre MTB i De Små Klinger. Derfor er der etableret et rent damehold – kun for damer ! Husk du kan køre med et par gange og prøve det inden du melder dig ind i De Små Klinger. Vi har cykeltøj med navn, men det er ikke et krav af du kører i det. Vi kører hele året. Vi glæder os til at se dig også.

Træningstider hele året (se opslag på Facebook):

Tirsdag kl. 17-19. 

Vi kører ca. 20-40 km. hver gang og der køres altid så alle kan være med. 

Vi mødes ved Bike-Pit.

E-Mountainbike - Fælles

Vi er efterhånden nogle medlemmer, der kører på E-MTB. E-MTB er sjovt og giver nye oplevelser – både for dem der kan give den max gas men specielt også for dem der ikke lige har 100% at give af – de kan så fint være med her. Vi har ikke en fast træningsdag – turene slås op på Facebook – du er også velkommen til at slå ture op og komme med forslag – både på Facebook De Små Klinger og på Midtjysk MTB.

placeholder